У роботі наших клієнтів нерідкі ситуації, коли кримінальне провадження використовується не для належного розслідування, а для створення тиску на підприємця.

Зокрема, поширені випадки явно безперспективних проваджень, у яких накладається арешт на майно, при цьому практично не вчиняються слідчі дії, а розслідування і відповідно арешт існують тривалий час.

Арешти бувають настільки тривалими, що інколи, навіть, скасувавши ухвалу про арешт майна, власник на радощах забуває «поставити крапку» в цьому питанні і забезпечити відповідні реєстраційні дії.

Один із нещодавніх випадків, коли на нерухоме майно товариства-клієнта АДВОКАТСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «ФАКТОР ПРАВА» був накладений арешт, нещодавно закінчився позитивним для нашого клієнта рішенням. Так, з 2014 року існувала кримінальна справа, у якій окрім кількох допитів, не проводилося ніяких інших дій, при цьому з 2015 року тривав арешт будівлі. Два роки тому підприємству вдалося навіть ненадовго зняти арешт, проте він був накладений повторно.

АДВОКАТСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ «ФАКТОР ПРАВА» арешт скасований та проведено реєстрацію припинення обтяження нерухомого майна у відповідному реєстрі, що є хоча і технічним, але на практиці теж досить нерядовим питанням.

Рекомендуємо тим, чиє майно перебувало під арештом, враховувати цей аспект і не забувати пересвідчитися у відображенні припинення арешту нерухомості в державному реєстрі.